Gevaert en Hellebaut bekroond met Grootkruis

Gewezen topatletes Kim Gevaert en Tia Hellebaut krijgen voor hun uitzonderlijke sportprestaties een Grootkruis in de Kroonorde. Dat meldt Buitenlandse Zaken.

kscherpenberg

In het Belgische Staatsblad is donderdag een lijst van personen met burgerlijke eretekens en adellijke gunsten te lezen. Buiten Gevaert en Hellebaut is ook zuster Jeanne Devos nieuwkomer op de lijst.

Uitbuiting

Ook zij ontvangt een Grootkruis omdat ze in India tegen de uitbuiting van huispersoneel strijdt. Zo is ze er onder andere het gezicht van de Young Christian Students, de Young Student Movement en de National Domestic Workers Movement.

Tia Hellebaut werd vorige zomer Olympisch kampioene hoogspringen in Peking. Dat leverde haar nadien de titel van Sportvrouw van het Jaar op. Eerder kroonde 'gouden Tia' zich al tot wereldkampioene indoor op de vijfkamp en tot meervoudig Belgisch en Europees kampioene hoogspringen en vijfkamp.

De Kat

Kim Gevaert behaalde dan weer meerdere Belgische en Europese titels op de 60, 100 en 200 meter. Op de voorbije Olympische Spelen was ze goed voor zilver op 4x100 meter estafette. Ook op de 60 meter op de Wereldkampioenschappen indoor te Boedapest (2004) wist ze zilver te bemachtigen. In dat zelfde jaar werd ze ook Sportpersoonlijkheid van het Jaar.

De Vlaamse actrice Dora van der Groen en tekenaar Philippe Geluck (De Kat) krijgen dan weer het teken van Commandeur in de Kroonorde.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio