Zomer van Antwerpen krijgt oude gasfabriek in concessie

Zomer van Antwerpen krijgt oude gasfabriek in concessie

Zomer van Antwerpen krijgt oude gasfabriek in concessie

Antwerpen - Het stadsbestuur stelt de komende drie jaar het terrein van de voormalige gasfabriek op Zurenborg ter beschikking van de Zomer van Antwerpen.

Het fabrieksterrein aan de Minckelersstraat, grenzend aan het district Berchem, gaat voor een periode van drie jaar door de Zomer van Antwerpen gebruikt worden voor stockage en ateliers. Ook komen er repetitieruimtes en zal er een aantal voorstellingen worden opgevoerd. De organisatie bewaart haar spullen op dit moment aan de Olieweg. Het kantoor aan de Kammenstraat blijft wel gewoon het hoofdkwartier.

De gasfabriek is sinds eind 2008 in het bezit van de stad. Gedurende de Zomer van Antwerpen, in de maanden juli en augustus, hangen er op het terrein plakkaten met daarop informatie over het stadsvernieuwingsproject Nieuw Zurenborg. Deplannen daarvoor blijven ongewijzigd. In 2013 wordt er gestart met het bouwen van woningen.

Voorstellingen

Op dit moment is er volop bedrijvigheid op het terrein op Zurenborg. De Zomer van Antwerpen organiseert er twee voorstellingen. Voor de komedie Altijd ’tzelfde is zelfs een heus café nagebouwd. In het stuk vertelt toneelgroep Tristero het verhaal van een familie die wekelijks samenkomt in het café van de oudste zoon. De voorstelling ging dinsdag in première en is voor de rest van de zomer al helemaal uitverkocht. Het publiek wende snel aan de geïmproviseerde toog. “De cafésfeer kwam goed naar voren”, vertelt toeschouwer Maja Geerts.”Eigenlijk komt de Zomer van Antwerpen altijd met verrassende locaties op de proppen.”

Naast Altijd ’tzelfde is ook de Verhalenboer, een mobiele verhalenstudio van toneelgezelschap Compagnie KAiET! ’s avonds op het terrein te vinden.Daarnaast is er een speciaal zomercafé ingericht. Het festival duurt nog tot en met eind augustus.

www.zva.be

Thomas SPRONK

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio