Vriendinnen bevallen op hetzelfde moment

Op vier dagen van elkaar waren ze uitgeteld. Wanneer ze binnen moesten in het ziekenhuis, zouden ze voor elkaar geheim houden. “Maar toen ik in de verloskamer lag, hoorde ik langs mij plots mijn hartsvriendin Ilona kreunen”, zegt Nathalie. Dinsdag om 11.14 uur kwam Nathalies baby Leyton ter wereld. Amper twee minuten later beviel Ilona van Yorrit.

kscherpenberg

De Diepenbeekse boezemvriendinnen Nathalie Peels (29) en Ilona Heinze (28) leerden elkaar kennen via hun zoontjes Aidan en Robin die in hetzelfde klasje zitten. “Aan de schoolpoort zei ik op een dag dat ik vaak misselijk was”, zegt Nathalie. “Ik wist meteen dat Nathalie zwanger was”, zegt Ilona. “Ik kende de kwaaltjes. Ik was immers zelf zwanger.”

Kreunen

Volgens de berekeningen van de gynaecoloog zou Ilona op 7 juli bevallen. Nathalie was uitgeteld voor 11 juli. “We hebben er dikwijls mee gelachen: ‘Stel dat we op dezelfde dag bevallen. Dat zou toch leuk zijn’”, zegt Ilona. “Om het allemaal een beetje spannend te houden, hadden we afgesproken dat we voor elkaar zouden verzwijgen wanneer we naar het ziekenhuis moesten gebracht worden.”

Afgelopen dinsdagmorgen om vijf uur breekt Ilona’s water. Enkele uren later zit ze in de verloskamer van het Salvatorziekenhuis. Ondertussen is ook Nathalie in het ziekenhuis aangekomen. “Toen ik in de verloskamer lag, hoorde ik langs mij plots Ilona kreunen. Ik stuurde mijn man er naartoe en het bleek te kloppen. We lagen langs elkaar te bevallen”, zegt Nathalie.

“We hoorden gewoon van elkaar hoe ver het stond met de bevalling”, zegt Ilona. “‘Het hoofdje is er al’, hoorde ik de dokter bijvoorbeeld tegen Nathalie zeggen.” De baby van Nathalie komt uiteindelijk als eerste ter wereld, om 11.14 uur. Amper twee minuten later bevalt Ilona van Yorrit. ‘Ilona, je hebt verloren’, zei de gynaecoloog nog.

Zelfde pyjama

Leuk detail nog: voor de foto zouden Ilona en Nathalie hun beste pyjama aantrekken. En wat bleek: ze verschenen gisteren allebei in precies dezelfde outfit in de kamer. “Nog maar eens toeval zeker”, lacht Ilona.

Koen SNOEKX

Vastgoed

Jobs in de regio