Het weer voor vrijdag 10 juli

Vrijdag begint de dag droog maar vanuit het noorden nadert er een regenzone. Vooral over het noorden van Limburg kan het rond de middag een poos gaan regenen. Het zuiden van de provincie heeft de droogste papieren. Daar zullen dan ook de hoogste maxima worden opgetekend, rond 18°C.

rweytjens_fr

In het noorden komt de temperatuur namiddag niet boven de 15°C uit. Er waait een vrij krachtige westendwind.

Zaterdag blijft het op de meeste plaatsen droog met een aantal brede opklaringen. De temperaturen doen het dan ook wat beter en kunnen oplopen naar zo'n 22°C. Na zonsondergang koelt het wel snel af. De wind waait nog steeds uit het westen maar zal het wel wat kalmer aan doen.

Zondag begint de dag regenachtig. Vanaf de middag wordt het echter stilaan droog vanuit het westen. Wanneer de regen ons verlaten heeft kan de temperatuur oplopen naar waardes tussen 22 en 24°C.

Maandag blijft het overal droog bij een afwisseling van zon en stapelwolken. De temperaturen doen het nog wat beter met maxima rond 25°C. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke richting.

Dinsdag wordt het nog wat warmer en kan de temperatuur zelfs oplopen tot 26 of 27°C. Namiddag neemt de kans op een onweer dan wel toe. De wind zal zwak uit de zuidoosthoek waaien.

Ook de dagen nadien blijft het aangenaam warm met maxima rond 25 of 26°C. Het is daarbij overwegend droog maar lokaal kan er steeds een onweerachtige bui vallen.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen