Astana hekelt kritiek van Michel Wuyts en zwijgt tegen Sporza

Opmerkelijk moment enkele dagen geleden in de Tour. Van de ene dag op de andere wilde geen enkel lid van de Astana-ploeg nog een interview toestaan aan Sporza. Ploegmanager Johan Bruyneel maakte nu via zijn twitterpagina bekend dat het in feite om een boycot gaat tegen wielercommentator Michel Wuyts.

jrosquin

De voorbije dagen werd gespeculeerd dat er op Sporza teveel werd gespeculeerd over vermeend dopinggebruik bij de Kazachse wielerploeg, maar dat zou dus niet de echte reden van de boycot zijn.

Smalend

Op zijn Twitterpagina doet Bruyneel uit de doeken dat de schadelijke en smalende commentaar van Wuyts in het verkeerde keelgat is geschoten.

"Ik ben het oneens met het commentaar dat hij geeft en gegeven heeft de jongste jaren. Ik vind dat hij in het verleden te veel anti-Discovery Channel was, te veel anti-Bruyneel, te veel anti-Armstrong", zegt Bruyneel in verschillende kranten.

Column

Vooral één gewraakte column van de wielercommentator zette kwaad bloed bij de ex-renner van onder meer Once. In het commentaarstuk dat intussen al een half jaar oud is doet Wuyts erg smalend over de terugkeer in het peloton van Lance Armstrong.

Wuyts stelt de zevenvoudige Tourwinnaar voor als een enorme egotripper die enkel terug op de fiets kruipt om de aandacht naar zichzelf toe te trekken zodat zijn ego gestreeld raakt. Johan Bruyneel laat zich volgens Wuyts maar al te graag meesleuren in die golf van zelfverheerlijking. Het grote slachtoffer daarvan is Alberto Contador.