Personeel boekproducent Proost in Turnhout stemt in met sociaal akkoord

Op een personeelsvergadering bij boekproducent Proost in Turnhout keurde de overgrote meerderheid van het personeel het akkoord over de herstructurering goed. "Bij de arbeiders stemde meer dan 80 procent voor, bij de bedienden zelfs meer dan 90 procent", zegt Rudy Molenberghs van het ABVV. Bij Proost verliezen 14 arbeiders en 5 bedienden hun baan. Zij worden volgens de vakbondsman donderdagavond op de hoogte gebracht door de directie.

wverhaert

"Morgenvoormiddag is met hen ook een gesprek gepland", zegt Molenberghs nog. "Hun ontslag zal onmiddellijk ingaan en ze kunnen rekenen op een verbrekingsvergoeding."

Verbrekingsvergoeding

Het akkoord omvat een verbrekingsvergoeding voor de bedienden die neerkomt op ongeveer een maand loon per dienstjaar en voor de arbeiders tussen de 5 en de 16 weken loon bedraagt. Daarnaast ontvangen de getroffen arbeiders een afscheidspremie van 500 euro per dienstjaar en wordt iedereen begeleid om een nieuwe job te vinden.

Na de herstructurering werken er bij Proost nog 185 arbeiders en een 45-tal bedienden. Het bedrijf is onlangs overgenomen door Axxess Partners en zo opnieuw van Franse in Belgische handen overgegaan.

MEER OVER Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio