Man steekt tankstation in brand: "Benzine aansteken is ongevaarlijk"

Donderdagmorgen woedde er een hevige brand bij een tankstation in het Oost-Vlaamse Stekene. Yoeri C. uit Sint-Gillis-Waas had er niet beter op gevonden dan benzine in brand te steken na een foute tankbeurt. Hij wilde aantonen dat dit hoegenaamd niet gevaarlijk is.

wverhaert

Een man tankte benzine in zijn camionette die op diesel rijdt. Toen hij zijn fout opmerkte, liet hij de benzine terug uit zijn voertuig lopen om alsnog diesel te kunnen tanken. Volgens zijn eerste verklaring vloog de benzine - die zich op grond bevond - "plots" in brand.

Aansteker

Uit de camerabeelden van het tankstation bleek echter dat hij na de tankbeurt belde naar Yoeri C., die in de buurt werkte en ter plaatse kwam. Nadat de benzine uit het voertuig werd gelaten, stak Yoeri C. de benzine bewust in brand met een aansteker. Hij wou - volgens zijn verklaring - aantonen dat dit ongevaarlijk was.

Resultaat was evenwel een enorme steekvlam en brand, waarbij de cammionette en een pompeiland van het tankstation volledig uitbrandden. Ook het dak van het tankstation liep zware brandschade op.

De materiële schade is zeer groot, maar een grotere ramp kon vermeden worden. Niemand raakte gewond. Er is volgens het parket duidelijk sprake van onachtzaamheid. Yoeri C. mocht na verhoor beschikken.