KLJ Hamme wimpelt en vendelt op sportfeest

KLJ Hamme-center organiseert op zondag 12 juli het vijfjaarlijkse KLJ-sportfeest. Meer dan 25 afdelingen uit de hele provincie strijden om de hoogste eer in vier typische KLJ-disciplines.

“De meeste jeugdbewegingen hebben naast hun kamp geen zomerwerking”, stelt Sofie Baeyens van KLJ Hamme vast.

“De KLJ-afdelingen wel. Elke zondag komen verspreid over gans Vlaanderen KLJ-afdelingen samen. Elke afdeling organiseert om de vijf jaar een sportfeest. Het vraagt veel tijd en werk, maar het is echt de moeite waard. Dit jaar is Hamme aan de beurt. Het belooft een groot feest te worden. ” Dat feest begint al ’s morgensvroeg vanaf 9u. De deelnemende afdelingen strijden voor de hoogste eer in de klassieke KLJ-sporten wimpelen, vendelen, dansen en piramide. Die worden door een jury beoordeeld.

“’s Middags vanaf 14 u verwachten wij het grote publiek. Tijdens een feestelijk programma brengen alle afdelingen samen een wervelende mix van de verschillende disciplines”, geeft Sofie nog mee.

Tussendoor is er nog tijd voor atletiek met lopen en touwtrekken. Voor de kleinsten organiseren wij het -16- spel. De laureaten van de wedstrijden worden gepast gehuldigd.

Het KLJ-sportfeest vindt plaats op de terreinen in de Neerstraat, achter Bierland.

WO

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio