Babyboom in de Antwerpse Zoo

In de Antwerpse Zoo doet er zich een ware golf aan geboortes voor. "De verblijven die momenteel nog geen ‘ukjes’ hebben rondlopen, zijn bijna in de minderheid. En dan zijn er nog enkele met een rond buikje gesignaleerd", klinkt het.

ssimons

Een overzichtje:

* Afgelopen weekend schonk zowel zeehond Eufrazie als Queenie het leven aan een zeehondenpup.

* De eerste takin uit geschiedenis van de Zoo was een feit in maart 2009. Het jonge diertje is een vrouwtje en kreeg van haar verzorgers de naam Karuna mee. "Er zijn nu drie takins in de Zoo en het jong doet het erg goed. Het drinkt heel goed en begint stilaan ook al te knabbelen aan wat gras en hooi, groenten en fruit."

* Ook voor de rendieren was het een vruchtbaar jaar. Het jonge vrouwtje van begin mei heeft nog maar net haar naam gekregen (Kajaani), of er is al een halfzusje bij. Mama Floortje en papa Yolf zijn de ouders van het nieuwe kalfje dat op 12 juni geboren werd. Dat kreeg de naam Kisa toebedeeld.

Maar liefst 10 kleine neusbeertjes zijn nu buiten te zien. Ze verlaten hun nestboxen en verkennen de buitenwereld. Met het warme weer krijgen ze zelfs regelmatig een 'ijslolly'. "De dierenarts is al langs geweest en ondertussen is het duidelijk dat het om 5 jongens en 5 meisjes gaat."

Kai-Mook

"Alsof dat nog niet voldoende is, verwachten we voor de komende weken/maanden er nog enkele extraatjes bij: zowel zebra Lindy als Tutama hebben een bol buikje", klinkt het bij de Zoo. "Olifantje Kai-Mook krijgt dus heel wat gezelschap met al dit jonge leven in de buurt."

Bekijk een fotoreportage !

Foto Zoo