Man ontvlucht politiecontrole met geladen pistool in auto

Lesly T. negeerde in Oud- Turnhout een alcoholcontrole. In zijn auto vond de politie een schietklaar pistool.

T. (48) , een bonk van een kerel uit Eindhoven, wordt ervan beschuldigd na het omzeilen van een alcoholcontrole een motorrijder van de Turnhoutse politie bijna van de baan te hebben gereden.

In de achtervolging die daarop ontstond, reed de beklaagde uiteindelijk tegen een paaltje in de Korte Begijnenstraat in Turnhout.

Nadat hij was overmeesterd, vond de politie in zijn auto een geladen 9mm-pistool, een bivakmuts, een rol zwarte tape en een gps-jammer.

Dat laatste maakt het mogelijk om detectieapparatuur aan een auto te registreren en de gps uit de schakelen. Sindsdien zit hij in voorhechtenis. “Ik had dat pistool bij als beschermig, omdat mijn schoonbroer niet lang geleden in mijn huis is vermoord”, zei T., “maar ikzelf was het eigenlijke doelwit.

De beklaagde, die een vriendin heeft in Turnhout, werd in 1998 voor de rechtbank in Kortrijk al eens tot een jaar cel veroordeeld. Daarom kan de rechtbank nu geen gunstmaatregelen meer verlenen. Ook een werkstraf ligt moeilijk, aangezien hij geen vast adres heeft in België.

De man ontkende kwade bedoelingen inzake de achtervolgende motorrijder van de politie en betuigde zijn spijt. Vonnis op 22 juli.

HHM

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio