Manolo Blahnik: "Schoenen zijn het minst belangrijk"

Je zou het waarschijnlijk niet van hem verwachten, maar de internationaal gerenommeerde schoenenontwerper Manolo Blahnik vindt de hele heisa rondom schoenen enorm overroepen. Als het van hem afhangt wordt het minste aandacht besteedt aan schoenen bij het bepalen van een outfit.

mgeysmans

"Andere accessoires zijn veel belangrijker. Als ik een vrouw zou zijn zou ik een maand lang hetzelfde dragen en alleen mijn hoed en handschoenen veranderen. En de schoenen af en toe, maar eigenlijk maken juwelen een outfit niet de schoenen. Er zijn bovendien al zoveel schoenen, te veel schoenen vind ik zelfs. De meeste zijn dan ook nog vreemd of vulgair. Ik raad alle beginnende ontwerpers aan handschoenen of hoeden te gaan ontwerpen en ver weg te blijven van de schoenenindustrie", vertelt Blahnik.

Manolo Blahnik werd wereldberoemd dankzij series als 'sex and the city'. Zijn schoenenontwerpen worden in allerlei tentoonstellingen geroemd en vrouwen zijn verzot op zijn designs. Toch hebben niet erg veel de kans om met een paar te pronken, want voor een setje Blahniks betaal je al snel 900 euro.

MEER OVER Mode & Beauty