1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Zwangere Kelly Vermeiren (29) redt zich uit zinkende wagen

Het moederinsticht van Kelly Vermeiren (29) is sterk. Haar zoontje van twee en haar ongeboren baby gaven haar gisteren de kracht om uit haar wagen te kruipen en naar de kant van het Albertkanaal te zwemmen.

Iets voor 1u reed de vrouw via het Albertkanaal naar huis, naar Schoten. Ze had net in Merksem haar moeder afgezet na een filmavondje. “Het regende heel erg hard en er stonden diepe plassen”, zegt Kelly. “Aan het Dokske in Merksem weet ik dat het gevaarlijk kan zijn door de treinsporen daar. Dus vertraagde ik, zoals altijd.”

Toch is haar Opel Corsa op één of andere manier beginnen schuiven op het metaal. Kelly kreeg haar wagen niet meer onder controle, ramde een reeks paaltjes, knalde door een grasveldje en reed recht het kanaal in.

Moederinstinct

Wat volgde moet een ijzersterk moederinstinct geweest zijn. Terwijl het water langs onder de auto insijpelde, vond Kelly de kracht om koelbloedig en rustig te blijven en haar gordel los te maken. “De knopjes van de deuren waren ook naar beneden, omdat ik het in die buurt altijd zo onveilig vind. Maar terwijl ik voelde dat de auto wegzonk, heb ik het portier nog opengekregen. Ik heb me even mee naar onder laten zakken toen ik al half uit de wagen hing. Toen ik weer boven kwam, was de auto al niet meer te zien.”

Trapje

Happend naar lucht zag Kelly aan de kant van het Albertkanaal alleen maar hoge kaairanden. “Ik ben beginnen rondturen en zag in de verte aan een brug een trapje. Als een gek ben ik beginnen zwemmen." Gelukkig stootte ik langs die kant al iets sneller op een ander trapje. Langs daar ben ik naar boven kunnen kruipen en vrijwel onmiddellijk ben ik beginnen stappen. Naar huis.”

Want Kelly’s handtas was samen met haar auto de dieperik ingegaan. Ze kon niemand bereiken. De hulpdiensten niet, maar ook haar man niet.

“Toen ik langs het kanaal een groepje jonge Turkse kerels tegenkwam, heb ik die toch maar aangesproken. Dat zou ik normaal nooit doen. Ik ben echt een bangerik. Maar die vriendelijke jongens hebben me meteen geholpen en naar huis gebracht. Daar pas heb ik de politie kunnen bellen. Mijn man en ik reden nadien naar het ziekenhuis.”

Baby gered

Het verdict was gelukkig meer dan goed. Kelly was kerngezond en ook haar kindje dat over drie maanden het levenslicht moet zien, is ongedeerd. Dat ze hem of haar later een straf verhaal zal kunnen vertellen, staat vast.

Saskia CASTELYNS

foto: Pascal De Pelsmaeker

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio