Vrouwen schamen zich om borstvoeding te geven

Steeds meer jonge moeders zegt te kiezen voor flessenvoeding uit schaamte. Ze vinden het gênant om in het openbaar hun kind de borst te geven. Dat blijkt uit een Brits onderzoek.

mgeysmans

65% van de Britse moeders zegt geen borstvoeding te geven uit schaamte voor de starende blikken. Velen vinden het ook te stresserend, en de helft zegt dat ze in het verleden vaak op hun borstvoeding zijn gewezen. De meeste vrouwen vinden dan ook dat anderen wat toleranter moeten worden en dat de media moet helpen om borstvoeding meer sociaal acceptabel te maken.

"De cijfers bewijzen dat Groot-Brittannië moet worden ten opzichte van borstvoeding. Iedereen weet dat het gezond is. Het is een unieke ervaring voor een moeder. Ik vind het triestig dat de houding van anderen het hen moeilijk maakt. Vrouwen moeten overal borstvoeding kunnen geven, maar velen hebben daar te weinig zelfvertrouwen voor. Ook ik werd aangestaard, maar ik heb doorgezet. Ik hoop dat mensen gaan beseffen dat borstvoeding een mooie, natuurlijke en unieke ervaring is", besluit onderzoekster Miranda Levy.

MEER OVER Gezin