Begraafplaats Michael Jackson blijft geheim

Michael Jackson is dinsdag níet begraven na de ceremonie in het Staples Centre, zoals eerder aangenomen. Zijn overlijdensakte vermeldt het sterrenkerkhof Forest Lawn alleen als tijdelijke verblijfplaats van zijn lichaam.

ikerremans

Dinsdag hield de familie een besloten herdenking in het Forest Lawn Cemetery, maar daar werd Jackson niet begraven. De uiteindelijke begraafplaats wordt angstvallig geheim gehouden. De lijkwagen werd gespot op een autosnelweg die naar Neverland Ranch leidt, maar of de kist ook werkelijk naar daar gebracht werd, is niet duidelijk.

Met de kist van James Brown (dezelfde als die van Jackson) werd in 2006 nog twee maanden geleurd vooraleer ze op een onbekende bestemming begraven werd.

Doodsoorzaak onbekend

Het blijft ook onduidelijk waaraan Jackson is overleden, zo blijkt uit het overlijdenscertificaat dat dinsdag werd vrijgegeven. Daarop staat de doodsoorzaak nog niet vermeld. De plaatsvervangend lijkschouwer in LA zei dat nog onderzoek wordt uitgevoerd op de hersenen van de King of Pop. Het komt vaker voor dat hersenen langer worden bijgehouden voor onderzoek.

De plaatsvervangend lijkschouwer zei dat families soms wachten met het begraven van hun geliefde tot ze de hersenen terug hebben. Wat de familie van Jackson van plan is te doen, wist hij niet. “Het laatste wat ik heb gehoord, is dat ze het lichaam nog niet gaan begraven.”

31 miljoen kijkers

In de Verenigde Staten hebben meer dan 31 miljoen mensen de televisie opgezet om naar de herdenking van Jackson in het Staples Centre te kijken. Achttien tv-zenders brachten het afscheid live in beeld.

De inauguratie van president Obama (37,8 miljoen kijkers), de begrafenis van oud-president Ronald Reagan (35 miljoen) en de uitvaart van lady Diana (33,2 miljoen) scoorden nog beter bij de Amerikanen.

Het internet boekte op het moment van de herdenking wel 33% meer activiteit dan anders.

Alles over het heengaan van Michael Jackson op onze overzichtspagina

ansm, km, B