Sonck: "Ik kan nog vijf jaar mee"

Wie denkt dat de winnaar in Wesley Sonck op zijn eenendertigste dood is vergist zich schromelijk. De Club-spits wil nog vijf jaar op topniveau voetballen. Ondertussen is de blessure verleden tijd en ontbreekt het Sonck niet aan zelfvertrouwen.

ssimons

Je moest afzeggen voor de nationale ploeg. Is de blessure ondertussen verleden tijd?

”Ik was graag mee geweest met de nationale ploeg naar Japan, maar door een ontsteking aan mijn heupbuiger was het kiezen tussen amper twee weken vakantie en verder sukkelen in de voorbereiding of volledige rust. Logisch dat ik koos voor dat laatste. Fit zijn voor de voorbereiding was een absolute must.”

Hoe belangrijk worden de volgende maanden voor je toekomst?

”Zoals ik me nu voel, kan ik nog makkelijk een jaar of vijf op het hoogste niveau meedraaien. Bovendien ben ik nog te veel winnaar om te zeggen: ik zie het wel. De kinderen worden groter en bij Club voel ik me vanaf de eerste dag thuis. Er is een goeie kans dat ik België blijf, maar zeg nooit nooit. Als er aanbiedingen komen moet je afwegen wat de beste optie is.”

Wat vindt Wesley Sonck van de competitiehervorming?

”Zoals alle spelers ben ik er tegen. Het zal typisch Belgisch zijn dat ze vooraf de mening van de voetballers niet vragen. Wie heeft baat bij dit? Dat er na 30 wedstrijden nog geen kampioen is, dat is belachelijk en schandalig! Ze willen meer en meer. Zoals in Engeland, maar daar beschikken ze over kernen van 35 spelers. Voor het niveau is dit allesbehalve ideaal.”

Dirk MEULDERS

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL