Prijskaartje project Gildenhuis loopt op

Het Laakdalse verenigingsleven wacht op het gloednieuw ontmoetingscentrum Gildenhuis in de Smissestraat in het centrum van Groot-Vorst (Laakdal). Door een aantal wijzigingen in het ontwerp is de geplande kostprijs die vier jaar geleden werd vooropgesteld meer dan verdubbeld.

StHe

Schepen van Financiën Rik Peys (CD&V/N-VA) licht de prijsstijging toe. “Ten eerste stijgt de oppervlakte van het gebouw met twintig procent. Zo komt er 231 vierkante afgewerkte kelderruimte, wat een meerkost van 180.800 euro betekent. Na vier jaar is er bovendien een indexatie van de prijs van grondstoffen en lonen, goed voor 128.791 euro extra. Daarnaast verplicht de wet ons aanpassingen op vlak van infrastructuur, ventilatie en glasdikte. Dat kost nog eens 136.074 euro meer. Tenslotte komt er een ruime lift bij voor een bedrag van 34.484 euro.”

“Deze stijging is buitensporig”, reageert oppositieraadslid Patrik Vankrunkelsven (Nieuw&Open Vld). “De gemeente moet een nieuwe aanbesteding doen en de markt laten spelen, zodat de prijs daalt.”NV Consept Bouwgroep startte begin dit jaar met de bouw van het ­Gildenhuis. Het project - dat tot stand kwam via een publiek private samenwerking (PPS) - bestaat uit een gemeenschapshuis met conciërgewoning en negen appartementen met parking.

StHe

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio