Pita verkoopt nieuw album op USB-stick

Pita, ook wel de Mechelse peetvader van de Vlaamse rap genoemd, heeft met Het Uur een nieuw album op de markt gegooid. Hij biedt het niet aan als klassieke cd, maar op een USB-stick.

“Ik ben een tijdje weggeweest, maar het uur is aangebroken om weer naar buiten te treden”, lacht Pita. Na zijn single Zomer in 2006 bleef het een tijdje stil rond de muzikant."

“Ik stond misschien wat minder op de podia, maar ik heb niet stilgezeten. Ik ben van opleiding geluidstechnicus en heb heel wat jonge artiesten geholpen. Maar het begon weer te knagen en het resultaat is er: het nieuwe album Het Uur. Er staanzestien nummers op die een waaier van thema’s centraal stellen zoals werkloosheid, politieke misstappen, de economische crisis en criminaliteit."

“Een van de nummers Een job heb ik vooral voor een aantal kameraden geschreven, die door de crisis werkloos zijn geworden. We blijven daar allemaal veel te weinig bij stilstaan. Ik stel mij ook in de tekst de vraag op welke basis potentiële werknemers nog geëvalueerd worden”, zegt Pita. De andere nummers geven een ludieke kijk op wat zich nu afspeelt in de maatschappij die volgens Pita wel mag veranderen, maar niet van vandaag op morgen.

Het nieuwe album wordt op een USB-stick aangeboden tegen 12 euro. “We spelen in op de nieuwe mediamix”, stelt Pita. “De stick biedt ook toegang tot mijn optredens die ik met mijn nieuwe album verzorg.”

LDN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners