Bernie Ecclestone prijst kwaliteiten Hitler en Saddam

F1-paus Bernie Ecclestone heeft enkele pijnlijke uitspraken gedaan over de gewezen dictators Adolf Hitler en Saddam Hoessein. Hij deed dat toen een journalist hem een reactie vroeg over het bazige gedrag van FIA-voorzitter Max Mosley.

kscherpenberg

"In vele opzichten verschrikkelijk om te zeggen waarschijnlijk, maar buiten het feit dat Hitler dingen werden aangepraat, waarvan ik niet weet of hij die echt zelf wou, kon de man wel degelijk leiding geven aan een hoop mensen en kreeg hij dingen geregeld. Uiteindelijk raakte hij het spoor bijster en was hij niet zo'n goede dictator."

Thatcher

Over Saddam zei hij het volgende: "We deden iets verschrikkelijks door de idee te steunen om van Saddam Hoessein af te geraken. Hij was de enige die Irak onder controle kon houden. Hetzelfde met de taliban in Afghanistan. We vallen landen binnen zonder de cultuur ervan te kennen."

"De Amerikanen dachten waarschijnlijk dat Bosnië een gat in Miami was. Mensen sterven in Afrika en we doen er niks aan. Maar we moeien ons wél met dingen waar we niks mee te maken hebben."

Ecclestone heeft duidelijk ook een boontje voor de voormalige Britse premier, Margaret Thatcher. "Het was iemand die haar job gedaan kreeg. Zij heeft dit land langzaam opgebouwd en we hebben het weer laten verglijden."