1.7 miljoen mensen gebruikten Tax-on-Web

Meer dan 1.7 miljoen mensen hebben hun belastingformulier online ingevuld. Dat zijn er 681.000 meer dan vorig jaar. Volgens Carlos Six, administrateur bij de federale overheidsdienst Financiën is Tax-on-Web een groot succes.

jlenaerts

Eerder deze week werd besloten om Tax-on-Web nog enkele dagen te verlengen omdat het systeem met vertragingen en overbelasting kampte. De deadline was vrijdagnacht voor particulieren. Mandatarissen kunnen hun belastingaangifte tot 31 oktober elektronisch indienen.

In totaal hebben 1.7 miljoen belastingplichtigen hun aangifte via Tax-on-Web ingediend. 675.000 burgers deden dit zelf, ambtenaren van belastingkantoren dienden er 920.000 in en zo'n 108.000 mandatarissen dienden hun aangiften in. Vorig jaar gebruikten nog maar 1.02 miljoen Belgen Tax-on-Web.

"Dat is dus een stijging van bijna 681.000 aangiftes. Dat is een groot succes", zei Carlos Six. Volgens hem is dat te danken aan het feit dat een aantal gegevens vooraf zijn ingevuld. "Dat is de grootste troef", bekende Six.