Eline Berings zwak op Golden League Oslo

Voor Eline Berings viel haar eerste optreden in de A-reeks van een Golden League tegen. Ze werd niet enkel achtste en laatste in de 100 meter horden. Ze kwam ook niet echt mee met de anderen.

kscherpenberg

Het Bislettstadion liep niet helemaal vol. Wellicht hadden sommige Noren de weerberichten goed bekeken, want rond halfacht brak een kletterend onweer los.

Onderhandelen

Eline Berings moest tonen dat ze haar plaats in de A-reeks waard was, want op de technische vergadering daags voordien moest manager Marc Corstjens daar nog stevig voor pleiten. Om de Oost-Vlaamse een plaats te geven moest immers de Amerikaanse Danielle Carruthers naar de B-reeks, hoewel zij veel betere chono’s achter haar naam heeft staan.

En met de manager van de Tsjechische Lucie Skrobakova (iets beter dan Berings met een PR van 12”93, maar op het EK indoor door haar geklopt) bereikte hij een compromis: in ruil mag de Canadese hoogspringster Nicole Forrester deelnemen aan de KBCNacht.

Geen excuus

Berings kon nog spijt krijgen van die promotie, want de B-reeks verliep op een droge piste. Carruthers won in 12”88 voor Skrobakova (12”98). Gelukkig klaarde het weer op en lag de piste droog, zodat daar geen excuus lag voor het feit dat ze in 13”27 bijna drie tienden achter de zevende - Lolo Jones, 12”98 - eindigde.

“Niet goed, hé”, zei ze zelf. “Ik had nochtans een uitstekende start en ging mooi mee met de rest tot aan de derde horde. Misschien dacht ik daar heel even: hé goede start, deze keer. Ik kon het ritme niet aanhouden. Die 13”27 is geen drama, maar ik ben teleurgesteld. In Berlijn 13”20 en dit."

Dat zijn niet de tijden die ik moet en kan lopen. De start was deze keer wel goed, maar het tweede deel van mijn koers niet. Dat beetje tegenwind of dat onweer is ook geen excuus, want we konden onder de tribune in het droge opwarmen. Misschien kom ik wat kracht te kort of zit ik even niet fris genoeg. Het is ook niet vanzelfsprekend om een winter waarin alles meevalt helemaal door te trekken naar de zomer.”

Nacht in Heusden

Haar deelname aan de Golden League in Rome hing van dit resultaat af. “Daarvoor moet ik eerst een beter niveau halen. Ik kan nu beter wat trainen en zorgen dat ik op de KBC-Nacht in Heusden weer goed presteer. En uiteindelijk is het toch op het WK in Berlijn dat ik er moet staan.”