Los Angeles heeft geen geld voor herdenking Michael Jackson

Het stadsbestuur van Los Angeles is niet blij met de herdenking van Michael Jackson. Los Angeles heeft door de economische crisis een hoop schulden en kan de hoge kosten voor de herdenkingsdienst van de zanger niet betalen.

jlenaerts

Sponsor

De zanger wordt dinsdag herdacht in Staples Center. Er worden honderdduizenden fans verwacht en er zal veel politie nodig zijn om de orde te bewaren. Wie geen kaartje heeft, is niet welkom op de publieke herdenkingsdienst, maar de fans zullen ongetwijfeld toch proberen om een kijkje te komen nemen. De stad kan de politiemacht niet betalen en vraagt 1.400 agenten om als vrijwilliger te helpen. Burgemeester Jan Perry hoopt op vrijgevige sponsors om andere zaken, zoals transport en sanitaire voorzieningen, te betalen.

Op het internet zijn 17.500 toegangskaartjes verloot. Er waren zoveel geïnteresseerden dat de website het onmiddellijk begaf. De organisatie vraagt de fans om hun verantwoordelijkheid op te nemen en hun kaartjes niet door te verkopen. Anderen worden dan weer gewaarschuwd om geen vervalste kaartjes te kopen.