Besparing tot 2.150 euro op de energiefactuur

De eerste online veiling van iChoosr voor gas en elektriciteit die vorige maand werd aangekondigd op onze website www.gva.be is een groot succes geworden. De bedoeling van het initiatief was zoveel mogelijk gezinnen verzamelen om zo betere (lees goedkopere) contracten te kunnen onderhandelen bij de energieleveranciers. Begin juni stond de eerste oproep voor inschrijving op de website en in de krant. Afgelopen woensdag werd de inschrijving afgesloten.

Bart Stevens van iChoosr: “Uiteindelijk hebben 2.439 gezinnen zich ingeschreven. Daar waren in totaal 2.410 elektriciteitscontracten bij en 1.450 aanvragen voor een betere gasprijs. Vrijdagmorgen hebben we dan de verschillende energieleveranciers in België laten bieden op het totale pakket in een veiling. Uiteindelijk is BelPower geselecteerd als meest voordelige elektriciteitsleverancier en Lampiris als de meest voordelige gasleverancier. De besparing varieert van gezin tot gezin maar die bedraagt gemiddeld 250 euro op jaarbasis. De hoogste besparing die we hebben genoteerd is maar liefst 2.150 euro voor een gezin.” Dat geluk viel de familie Magré uit Kalmthout te beurt: “Ik weet ook niet wat ons overkomt,” vertelt Nelike Magré : “Wij zijn Nederlanders en vorig jaar geleden verhuisd naar Kalmthout en zaten bij daar bij de standaard-leverancier Electrabel. Die rekende 127 euro per maand en stuurde een eindafrekening 3.200 euro. Met de nieuwe leverancier besparen we meer dan 2.000 euro.”

"Alle ingeschrevenen krijgen een mail met daarin uitgerekend wat de exacte besparing is en de mensen kunnen dan kiezen of ze een contract van de nieuwe leverancier onderschrijven en dan is de overstap geregeld.”

De veiling voor goedkopere energieprijzen is de allereerste die in Vlaanderen op zo een grote schaal is georganiseerd. In het najaar komt er wellicht nog een tweede veiling.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio