België ontbreekt bij beste cafés ter wereld

De bekende Britse reisgids Lonely Planet is op zoek naar de 700 beste bars ter wereld. Ons land scoort slecht: de beste Belgische kroeg staat pas op de 42ste plaats.

jrosquin

In de voorlopige tussenstand voert De Witte Aap in Rotterdam het peloton aan, voor Gazebo (Bangkok/Thailand), Ma Nolan’s (Nice/Frankrijk), Bonaparte (Porto/ Portugal) en Treetanic (Utila/ Honduras).

Antwerpen staat nergens

Een opsteker voor de Belgen is dat De Witte Aap als huispils Jupiler tapt, door Lonely Planet omschreven als “een excellent Belgisch bier”.

Gek genoeg doen de Belgische cafés het ondanks hun wereldreputatie bijzonder slecht in de verkiezing. Antwerpen komt zelfs nergens in de ranking voor. Hoe kan dat? “Eigenlijk is deze verkiezing een wedstrijd in recensies schrijven”, klinkt het bij Lonely Planet. “Mensen mochten een recensie over hun favoriete bar insturen. De recensieschrijver van de meest geprezen pub wint 10.000 dollar (7.141 euro).

Op de website kunnen bezoekers cafés een positieve of een negatieve stem geven. De Witte Aap kreeg voorlopig de meeste positieve stemmen van alle 700 bars, vandaar.” De Antwerpse kroegtijgers hebben dus gewoon nagelaten een bespreking van hun favoriete pub in te sturen.


Kies uw favoriet

Als u toch nog een Belgische pub in de top tien van Lonely Planet wil krijgen, moet u voor onderstaande cafés stemmen. Het cijfer geeft de voorlopige stand aan.

> 42. Delirium Café, Brussel

> 51. Het waterhuis aan de bierkant, Gent

> 76. L’Archiduc, Brussel

> 100. Belga, Brussel

> 114. Café 33, Leuven

> 134. A la mort subite, Brussel

> 144. ’t Brugs Beertje, Brugge

> 156. Le Pantin, Brussel

> 167. De koning van Spanje, Brussel

KMA

singha.lonelyplanet.be