Politie controleert zwemverbod langs Netekanaal

Print
Lier - Met het warme weer van de afgelopen dagen zoeken vele mensen, zoals ieder jaar, verkoeling in en langs het Netekanaal.

Het Netekanaal is tijdens de zomermaanden een drukke waterweg. Per dag passeren er ongeveer 20 vrachtschepen en 20 tot 30 plezierboten. Recreatie op het Netekanaal kan zeer gevaarlijk zijn. Het is daarom verboden te zwemmen, de scheepvaart te hinderen, iets te werpen of iets te laten vlotten. Het is bovendien verboden het verkeer op de dijken en oevers te hinderen en touwen vast te maken aan de bruggen. Verder is het niet toegelaten van bruggen of van de kanaaldijk in het water te springen daar de randen van de oever niet voorzien zijn voor recreatieve doeleinden.

De lokale politie zal regelmatig controles uitvoeren. Ook de gemeenschapswachten van de stad houden een oogje in het zeil en spreken de mensen aan die zich niet aan de regels houden. Indien je na een waarschuwing geen gevolg geeft aan de regelgeving, riskeer je een proces-verbaal.

Naast dit alles wil de politie, samen met de preventiedienst, de mensen ervan bewust maken dat het achterlaten, wegwerpen of deponeren van afval naast of in het Netekanaal, eveneens strafbaar is. Ook het verbranden en sluikstorten van afvalstoffen is uiteraard verboden.

CHRIS VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio