Acht arbeiders krijgen CO-vergiftiging op bouwwerf

Acht arbeiders liepen op een bouwwerf op de hoek van de Noorderplaats en de Italiëlei een CO-vergiftiging op. Ze werden voor een zuurstofbehandeling overgebracht naar het ziekenhuis en moeten zeker één dag in observatie blijven.

wverhaert

De arbeiders, allen Limburgers van Turkse origine, bewerkten in de nacht van maandag op dinsdag een betonnen vloer. Ze gebruikten 3 grote en 8 kleine machines, die met benzine werden aangedreven. In de ruimte werden hoge tot zeer hoge CO-waarden gemeten door de brandweer.

Ziekenhuis

De 8 slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis. Vier personen werden opgenomen in het Stuivenbergziekenhuis en 4 anderen in het UZA in Edegem.

Ze kregen een druktankbehandeling om hun zuurstofgehalte terug op peil te brengen. De CO-waarden in hun bloed waren ernstig en hoog. Ze moeten allen zeker één dag in observatie blijven.

Gevaar

Om 2.30 uur waren de CO-waarden in de ondergrondse parking gezakt, maar omwille van het gevaar en de beperkte mogelijkheden om de grote ruimte te verluchten, besliste de brandweer dat niemand de rest van de nacht toegang kreeg tot de kelderverdieping.

De politie hield de wacht tot 8.30 uur. De brandweer voerde een nieuwe meting uit en kwam tot de vaststelling dat de waarden tot een aanvaardbaar niveau waren gedaald.

Archieffoto

MEER OVER Bilzen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio