Yasmine vrijdag begraven, ook fans welkom

Zangeres Yasmine wordt aanstaande vrijdag om half twee gecremeerd in het crematorium in Antwerpen- Wilrijk. Niet alleen familie en vrienden mogen de ceremonie bijwonen, ook fans zijn welkom.

ikerremans

Yasmine - echte naam Hilde Rens - benam zichzelf vorige donderdag van het leven. Omdat haar heengaan zoveel mensen in Vlaanderen diep beroerd heeft, geeft haar familie iedereen de kans om afscheid van haar te nemen. Volgens de begrafenisondernemer zou de uitvaartplechtigheid normaal op zaterdag hebben plaatsgevonden.

Alles over het heengaan van Yasmine op onze overzichtspagina

Sereen

Maar omdat de ceremonie meer dan een uur in beslag zal nemen, bleek dat praktisch niet mogelijk. ”De familie heeft zelf alles in handen genomen voor de plechtigheid. Mogelijk is een inbreng van enkele fans mogelijk, maar dat moet nog verder worden bekeken”, aldus de begrafenisondernemer.

Martine Prenen, collega en vriendin bij wie Yasmine haar laatste weekend doorbracht, is zijdelings betrokken bij de voorbereiding van de plechtigheid.

“We gaan samen met een aantal vriendinnen van Hilde een aantal tekstjes voorlezen. De voordragers zijn mensen die een zeer intieme band hadden met haar. Marianne (Dupon, sinds april de ex van Yasmine, red.) is de inhoud op dit ogenblik aan het samenvoegen. Het zullen voornamelijk stukjes poëzie worden. Maar de concrete inhoud is mij op dit moment ook nog onduidelijk. Het zal wel zeer sereen worden.”

Wie het rouwregister voor Yasmine in het gemeentehuis van Edegem (Kontichstraat 19) nog wil ondertekenen, kan dit vandaag tussen 9 en 19u nog doen.

Vrijdag is er geen gewone Rode Loper op Eén. Het programma belooft een eerbetoon aan Yasmine op de dag van haar uitvaart.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio