Turtelboom regulariseert duizenden asielzoekers met kinderen

Tegen eind juni zouden in ons land ongeveer 1.500 asielzoekers die al enkele jaren in ons land wonen en wel degelijk hier een toekomst, mét kinderen, hebben uitgebouwd, geregulariseerd moeten zijn. Dat heeft minister van Asiel en Migratie Annemie Tutelboom (Open Vld) zaterdag aangekondigd.

jrosquin

Eind maart gaf de minister de instructie aan haar administratie om gezinnen met schoolgaande kinderen die inmiddels zijn ingeburgerd in onze samenleving en hier al zeker vijf jaar verblijven te regulariseren. Het gaat dus om een regularisatie op meer individuele basis.

De voorbije drie weken werden volgens Turtelboom al 981 gezinnen op basis van die criteria geregulariseerd, wat neerkomt op 1.500 à 1.600 mensen tegen eind juni. Tegen eind dit jaar zouden dat er dat tussen 4.000 en 8.000 kunnen worden.

Meest schrijnende gevallen

Turtelboom argumenteerde dat deze beslissing noodzakelijk was om de meest schrijnende gevallen te behandelen en zo een mooie toekomst te voorzien voor duizenden asielzoekers.

Het asieldossier zit al maanden muurvast, omdat Turtelboom en minister van Maatschappelijke Integratie Marie Arena (PS) al maanden lijnrecht tegenover elkaar staan in dit dossier, wat de federale regering zwaar onder druk zet.

Vastgoed

Jobs in de regio