Groen! hekelt trage vooruitgang in heraanleg Stationsplein

Groen! is verbolgen over de manier waarop het gemeentebestuur van Berlaar de heraanleg van het Stationsplein aanpakt.

cvanrompaey_fr

"Momenteel is Infrabel begonnen met haar deel van de werkzaamheden", zegt raadslid Koen Kerremans (Groen!). "Dat betreft de heraanleg van de perrons en de realisatie van een parking en overdekte fietsenstallingen. Wij willen dat de gemeente hierop aansluitend begint met de heraanleg van het Stationsplein. Maar het schepencollege is dat de eerste twee à drie jaar niet van plan, omdat het wil wachten op het plaatsen van nieuwe riolen. Dat vinden we oké, maar ondertussen doet het bestuur niets om het rioleringsdossier te versnellen. De gemeente hanteert hier (opzettelijk?) een erg traag tempo."

"We hopen het Stationsplein nog tijdens deze legislatuur te kunnen heraanleggen", reageert burgemeester Walter Horemans (CD&V). "Maar eerst moeten we beslissen wie in de toekomst de riolen in onze gemeente mag aanleggen. Laten we dat door een bedrijf doen, doen we alles zelf of gaan we naar een samenwerking met de privé? In september kom ik met een voorstel hierover naar de gemeenteraad."

"Maar ondertussen zitten we natuurlijk wel niet stil. Nog dit jaar stellen we een ontwerper aan voor de heraanleg van het Stationsplein. We gaan daar immers mee voort, want we hebben ons woord aan de NMBS gegeven", zegt burgemeester Horemans.

CHRIS VAN ROMPAEY

.

MEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio