Michael slikte dagelijks 9 zware medicijnen plus drie keer morfine

Michael Jackson slikte in de weken voor zijn dood dagelijks negen zware medicijnen en kreeg drie keer per dag synthetische morfine ingespoten. Deze cocktail is Michael, met zijn amper 65 kilo voor 1,83 meter en één maaltijd per dag, fataal geworden.

ghouben

Kort voor zijn overlijden zou zijn privé-arts, hartspecialist Conrad Murray (foto), hem nog een injectie met synthetische morfine (Demerol) hebben toegediend. Murray is nog altijd spoorloos. Hij probeerde Jackson nog te reanimeren.

Geen misdrijf

De politie van Los Angeles wil de man ondervragen en heeft intussen wel zijn auto in beslag genomen. Maar Murray, in vaste dienst bij wijlen de 'King of Pop', wordt niet als verdachte beschouwd. Er is volgens de politie geen sprake van een misdrijf.

Pillen-menu

Dagelijks nam Jackson drie zware pijnstillers, ondermeer Dilaudid en Vicodin, die ook opiaten bevatten en niet samen met andere medicijnen mogen genomen worden. Drie keer per dag kreeg hij injecties met de synthetische morfine Demerol.

Om fit te worden voor de geplande toernee, nam Michael de spierontspanner Soma, het kalmeermiddel Xanax, de antidepressiva Zoloft en Paxil en de angstremmer Vistaril. Dit laatste middel staat erop bekend dat het het effect van andere medicijnen versterkt. Om dat alles te verteren slikte hij Prilosec , een middel tegen maagpijn.

Nu in het nieuws