Keert Bert Anciaux terug als Vlaams minister?

De kans bestaat dat Bert Anciaux (sp.a) een ministerspost krijgt in de volgende Vlaamse regering. In die regering moet verplicht een Brusselaar zitten en naar alle waarschijnlijkheid zal sp.a het Brusselse lid leveren. Naast Anciaux is ook Pascal Smet kandidaat.

ikerremans

Anciaux, ontslagnemend Vlaams minister van Sport en Cultuur, haalde als lijstduwer op de Europese sp.a-lijst 72.000 voorkeursstemmen. Door het kiessysteem moest hij zijn zetel wel afgeven aan Saïd El Khadraoui hoewel die minder stemmen achter zijn naam kreeg.

Pascal Smet

Zijn zetel in de Senaat leek het enige dat Bert Anciaux nog restte, maar zijn groot aantal voorkeursstemmen speelt nu in zijn voordeel. Mogelijk wordt hij opnieuw minister in de Vlaamse regering.

De enige die Anciaux nog in de weg kan staan is Pascal Smet. De Brusselaar, in 2003 gelanceerd door Steve Stevaert, was sinds 2004 Brussels minister van Mobiliteit. Na de verkiezingen van 7 juni werd de sp.a buitenspel gezet door Open Vld, CD&V en Groen! die nu samen de Vlaamse meerderheid in het Brussels gewest vormen.

MEER OVER Bert Anciaux

Nu in het nieuws