"Michael was bang dat hij zo zou eindigen"

Michael Jackson is altijd bang geweest dat hij zou sterven als zijn voormalige schoonvader Elvis Presley. Jammer genoeg is de King of Pop donderdag inderdaad op dezelfde manier heengegaan: als gevolg van een hartfalen, waarschijnlijk veroorzaakt door een overdosis medicijnen.

ikerremans

Lisa Marie Presley, dochter van The King en ex-vrouw van de King of Pop, is heel openhartig op haar blog op MySpace. "Jaren geleden voerden Michael en ik een diepzinnig gesprek over het leven", schrijft Presley. "Hij ondervroeg mij over de omstandigheden van mijn vaders dood."

Zelfde scenario

"Op een bepaald moment pauzeerde hij, keek me diep in mijn ogen en zei met een bijna kalme vastberadenheid: 'Ik ben bang dat ik net als hij zal eindigen.' De herinnering aan dat gesprek komt nu hard aan, net als de niet te stoppen tranen."

Elvis 'The King' Presley was amper 42 toen hij in elkaar zakte in zijn badkamer op 16 augustus 1977. Doodsoorzaak was een onregelmatige hartslag, maar velen vermoeden nog steeds dat misbruik van medicatie aan de basis van zijn dood ligt. "Ik zag het scenario dat ik zag gebeuren op 16 augustus 1977 stap voor stap opnieuw gebeuren met Michael."

Onvermijdelijke

"Een voorspeld einde door hemzelf, door zijn geliefden en door mij. Maar ik had niet verwacht dat het zo veel pijn zou doen nu het ook echt gebeurd is."

Presley is verder ook heel open over haar ongewone relatie met de King of Pop. "Ik wilde hem redden. Mijn moeilijkste beslissing ooit was om bij hem weg te gaan en zijn lot over hem te laten beslissen. Ook al hield ik zielsveel van hem en probeerde ik op één of andere manier het onvermijdelijke te stoppen."

"Ik denk dat Michael zoveel van mij gehouden heeft als hij van iemand kón houden en ik hield ook van hem."

Nu in het nieuws