Minuut stilte voor Yasmine op Genk on Stage

Zo’n vijftienduizend mensen hebben vrijdagavond de zevende editie van Genk on Stage geopend. Niet meteen in een uitgelaten sfeer. En daar zijn het overlijden van Yasmine en Michael Jackson niet vreemd aan.

ikerremans

Yasmine stond als hoofdact geprogrammeerd op de mainstream, zeg maar de Fruitmarkt. En ook daarvoor stonden heel wat fans paraat. Hans De Booij moest haar ter elfde ure vervangen. Een verschrikkelijk moeilijke taak. De minuut stilte voorfgaande sprak voor zich.

Yevgueni

Ook na het optreden was de Mainstream één en al ode aan Yasmine. En daar zorgde de band Yevgueni voor. “Het verlies van Yasmine is verschrikkelijk. Deze kleine ode is ondermaats aan wat ze verdient,” luidde het. De grote toeloop voor het driedaagse muziekfestival wordt vooral vandaag en zondag verwacht.

Gisteren traden onder meer Daan en Gorki nog aan tijdens Genk on Stage. Vandaag, zaterdag, volgen onder andere Bob Geldof, Monza, Gene Thomas (ter vervanging van Hadise), Leki en A Brand, zondag is het de beurt aan onder meer Kid Creole, Sioen en Frank Boeijen.

CN

Bekijk vanaf maandag honderden foto's van Genk on Stage via deze website!

Nu in het nieuws