1 / 3

Twee weduwes bij kist Karel Van Miert

Bij de afscheidsplechtigheid van Karel Van Miert zaterdagmiddag, in het crematorium van Ukkel, zullen twee weduwes naast zijn kist staan.

ikerremans

Karel Van Miert wordt in intieme kring gecremeerd. De afscheidsplechtigheid voor de voormalige Europees commissaris en voorzitter van de socialistische partij start om 12u en is enkel toegankelijk voor familieleden en vrienden. Ook de media kunnen de plechtigheid niet bijwonen.

Galle

Niet één, maar twee vrouwen nemen afscheid van hun man. Officieel was Van Miert nog altijd gehuwd met zijn Duitse vrouw Annegret Sinner, die hem zijn enige zoon Bart schonk. En dat terwijl hij haar al twintig jaar geleden verliet voor Carla Galle, de partijsecretaris van de SP.

“Mijn ouders zijn nooit gescheiden. Er is altijd een goed contact gebleven tussen hen”, vertelde Bart eerder deze week. Het schetst de typische loyauteit Van Miert, die ongetwijfeld wilde dat zijn ex en zijn zoon niets te kort kwamen.

Geen rivaliteit

Carla Galle had daar vrede mee. Meer: het was zelfs op uitdrukkelijk verzoek van Galle dat Annegret Sinner mee in het overlijdensbericht stond. De twee vrouwen schieten goed op en vielen elkaar donderdag in de armen voor de kist van ‘hun’ man.

Vrijdagnamiddag en -avond kon het publiek in het gemeentehuis van Beersel in Alsemberg nog een laatste groet brengen aan Karel Van Miert. Donderdag daagden 350 personen op, vrijdag waren dat er nog meer.

Emotioneel

Prins Filip kwam even na 14u het stoffelijk overschot groeten. Het viel op hoe emotioneel veel personaliteiten reageerden. Sp.a’ers Mia De Vits, Maya Detiège en zijn politieke boezemvrienden Freddy Willockx en Louis Vanvelthoven lieten hun tranen de vrije loop.

De voormalige Europees commissaris stierf afgelopen maandag op 67-jarige leeftijd in de tuin van zijn woning aan de gevolgen van een hartstilstand. Zijn nabestaanden wilden geen staatsbegrafenis. Drie jaar geleden nam de familie van Hugo Schiltz dezelfde beslissing.

KMa

Nu in het nieuws