Het weer voor zaterdag 27 juni

Vandaag is het eerst nevelig maar stilaan verschijnen er toch een aantal opklaringen. Vanaf de middag neemt de kans op onweersbuien snel toe. Er is daarbij kans op hagel en omdat er weinig wind staat kunnen sommige plaatsen ook met wateroverlast te maken krijgen.

rweytjens_fr

De zon krijgt dus minder ruimte om alles op te warmen waardoor de maxima tussen de buien in ergens rond 26°C komen te liggen.

Zondag komen er al wat meer brede opklaringen voor waardoor de temperatuur naar ongeveer 28°C kan oplopen. Vooral namiddag is er opnieuw kans op enkele onweerachtige buien maar de buien zullen minder in aantal zijn in vergelijking met zaterdag. Toch kan zo'n bui lokaal weer flink wat water achterlaten. Het gaat iets harder waaien uit noordoostelijke richting.

Maandag verandert er nauwelijks iets. Voormiddag zijn er eerste brede zonnige perioden. Namiddag ontstaan er stapelwolken en kan er opnieuw een warmteonweer ontstaan. De temperaturen kunnen oplopen tot 30°C.

Dinsdag en woensdag blijft het erg warm zomerweer met maxima rond 30°C. In de Kempen kan het zelfs nog wat warmer worden waardoor een lokale hittegolf daar binnen breik komt. Er komen zonnige perioden voor maar van tijd tot tijd kan er ook een onweer tot ontwikkeling komen. De kans daarop wordt wel kleiner in vergelijking met het weekend.

Ook de dagen daarna blijft het zeer warm zomerweer met maxima rond of zelfs boven 30°C. Meestal is het droog met veel zon maar in de vooravond is een warmteonweer nooit helemaal uitgesloten.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN