"Geen sporen van misdrijf op lichaam Michael Jackson"

Michael Jackson is niet gestorven aan de gevolgen van een misdaad. Dat is zowat het enige besluit dat voorlopig getrokken is uit de autopsie van de overleden zanger. Het zal nog vier tot zes weken duren vooraleer de werkelijke doodsoorzaak van de King of Pop geweten is.

ikerremans

Zaterdagmorgen (21 uur lokale tijd) is het lichaam van Michael Jackson vrijgegeven en aan zijn familie overgemaakt. Waar het lichaam zich nu bevindt of wanneer de begrafenis plaatsvindt, is nog niet geweten.

Ondertussen klinken steeds meer stemmen in de richting van een overdosis Demerol, een vorm van morfine. Michael Jackson had een dokter die bij hem in huis woonde. Die zou hem op de dag van zijn overlijden een hogere dosis Demerol hebben ingespoten omdat Jackson zich ziek voelde.

Medicatie

Uit het telefoontje naar de hulpdiensten dat uitgelekt is, blijkt dat de dokter de enige is die gezien heeft wat er op het fatale moment woensdag gebeurd is.

Lees hier: Beluister telefoontje van personeel Michael Jackson naar hulpdiensten

Lees hier Beluister telefoontje van personeel Michael Jackson naar hulpdiensten

Craig Harvey, een woordvoerder van het ziekenhuis van Los Angeles, liet weten dat Jackson inderdaad voorgeschreven medicatie gebruikte, maar ging niet in detail over welke soort.

'Uit de hand gelopen'

Brian Oxman, de advocaat van de familie Jackson, liet vrijdagmorgen al weten dat ze zanger verslaafd was aan zware pijnstillers. "Ik heb herhaaldelijk tegen Mike en zijn familie gezegd dat die verslaving ooit slecht ging aflopen, dat hij op een ochtend niet meer wakker zou worden. Zijn verslaving was compleet uit de hand gelopen. Naar mij of familieleden die hem daarvoor wilden laten behandelen, weigerde hij nog te luisteren."

Toxicologische analyses moeten nu duidelijk maken of die vermoedens kloppen. Er is een gerechtelijk onderzoek geopend naar de dood van de zanger en de arts in kwestie, waarschijnlijk dokter Conrad Robert Murray, is ondertussen ondervraagd door de politie. Hij wordt niet als verdachte gezien.

Letsels of sporen van een criminele handeling zijn in ieder geval niet teruggevonden op het lichaam van de King of Pop. Binnen vier tot zes weken moet er meer duidelijkheid zijn.

Nu in het nieuws