"Hij vernederde zijn vrouw tien jaar lang"

Loek Van der Poel (63), een zakenman uit Berchem en bekend figuur binnen de Antwerpse Open Vld, krijgt vier jaar cel omdat hij zijn vrouw tot prostitutie dwong.

ssimons

De van oorsprong Nederlandse zakenman hoorde de correctionele rechtbank in Antwerpen vrijdag een celstraf van vier jaar effectief tegen zich uitspreken. Van der Poel wordt veroordeeld omdat hij zijn Slovaakse vrouw tot prostitutie zou hebben gedwongen en dat seksueel contact vervolgens gefilmd heeft.

Eind jaren negentig baatte Loek Van der Poel de bar Noble House in Nederlands Putte uit. Dat is de seksclub waar de verkrachtingen zouden hebben plaatsgevonden.

Orgieën

“Van der Poel gaf zijn vrouw instructies en nam soms zelf ook deel aan de orgieën. Naar eigen zeggen vond hij het vooral opwindend om alles te filmen. Hij bevredigde zichzelf terwijl hij zijn partner de liefde zag bedrijven met klanten in de bar”, klinkt het volgens een getuigenis van de vrouw.

De rechter had geen clementie met Van der Poel in vertelde in het vonnis hoe alles in detail te zien is op de in beslag genomen dvd’s.

“Tien jaar lang heeft hij de vrouw, van wie hij nog altijd niet officieel gescheiden is, vernederd. Het is opmerkelijk dat twee ex-partners gelijkaardige getuigenissen aflegden over de seksuele wanpraktijken van Loek van der Poel”, zei de rechter nog.

Loek van der Poel moet vier jaar de cel in en moet zijn vrouw 3.000 euro schadevergoeding betalen.

Stijn De Koning Patrick Van De Perre

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio