Het weer voor zaterdag 27 juni

Zaterdag neemt na een zwoele nacht met minima rond 14°C op het platteland en 16°C in de stadskernen de onweersdreiging alweer snel toe. Nog voor het middaguur groeien de stapelwolken op meerdere plaatsen uit tot fikse onweersbuien.

rweytjens_fr

Er is daarbij kans op hagel en omdat er weinig wind staat kunnen sommige plaatsen ook met wateroverlast te maken krijgen. Vanwege de buien en vele stapelwolken krijgt de zon minder ruimte om alles op te warmen. De maxima komen tussen de buien in ergens tussen 26 en 28°C te liggen.

Op zondag krijgt de zon dan weer wat meer ruimte waardoor de temperatuur weer naar ongeveer 29°C kan oplopen. Vooral namiddag is er opnieuw kans op enkele onweerachtige buien maar de buien zullen minder in aantal zijn in vergelijking met zaterdag. Het gaat dan ook weer iets harder waaien uit noordoostelijke richting.

Maandag verandert er nauwelijks iets. Voormiddag zijn er eerste brede zonnige perioden. Namiddag ontstaan er stapelwolken en kan er opnieuw een warmteonweer ontstaan. De temperaturen kunnen oplopen tot 30°C.

Dinsdag en woensdag blijft het erg warm zomerweer met maxima rond 30°C. In de Kempen kan het zelfs nog wat warmer worden waardoor een lokale hittegolf daar binnen breik komt. Er komen zonnige perioden voor maar van tijd tot tijd kan er ook een onweer tot ontwikkeling komen. De kans daarop wordt wel kleiner in vergelijking met het weekend.

Ook de dagen daarna blijft het zeer warm tot heet zomerweer. Meestal is het droog met veel zon maar in de vooravond kan er steeds een lokaal warmteonweer ontstaan.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen