Touring waarschuwt voor vakantiegevaren

Reisbijstandorganisatie Touring maakt zich op voor een drukke vakantieperiode en vraagt aan de reiziger om rekening te houden met een aantal belangrijke veiligheidsaspecten.

ssimons

Pech

Voor de reizigers die met de wagen naar Frankrijk trekken voorziet Touring wegenwachters in Lyon en aan de Azurenkust vanaf half juli tot eind augustus en dit in samenwerking met de collega- reisbijstandorganisaties.

Frankrijk heeft zelf geen pechverhelpingsdienst. Voertuigen worden bij een incident in Frankrijk weggesleept door een takeldienst van de autosnelweguitbater en naar een parking of een afrit gebracht. De reiziger belt daarna gewoon het nummer van zijn eigen organisatie voor een tussenkomst.

Touring dringt erop aan om bij een ongeval steeds de politie erbij te roepen en alles op papier te zetten.

Veiligheid

Er zijn nog andere gevaren, aldus Touring. "Van onze Spaanse collega's kregen wij de oproep om vakantiegangers te waarschuwen voor dievenbendes langs de autosnelwegen. Ze gaan als volgt te werk: aan pompstations worden de banden van klanten doorprikt waardoor de auto even verderop aan de kant moet en de dieven hun slag kunnen slaan."

Medisch

Aangezien Touring elk jaar een toename vaststelt van het aantal maag- en darmproblemen vraagt de organisatie bijzondere aandacht voor hygiëne:

- Zoveel mogelijk handen wassen en zeep meedoen die zonder water kan gebruikt worden. - Alleen ijsjes eten die voorverpakt zijn. - Frisdrank zonder ijsblokjes gebruiken. - Medicijnen gebruiken die men kent. Ze hebben vaak een andere naam in het buitenland en daarom is het af te raden om ze te kopen bij kleine lokale apothekers.

MEER OVER Touring