Vier nieuwe namen Pukkelpop

Pukkelpop heeft vier nieuwe namen aan de affiche toegevoegd.

ssimons

Edward Sharpe & The Magnetic Zeros (zaterdag), A Place To Bury Strangers (vrijdag), Le Corps Mince de Françoise (zaterdag) en Expatriate (donderdag) zullen in augustus naar het festival in Kiewit afzakken.

Het 11-koppige Edward Sharpe & The Magnetic Zeros is de nieuwste band op het gerenommeerde Rough Trade Records, dat ons al verraste met debuutalbums van Arcade Fire, Emiliana Torrini en Sufjan Stevens. Pure folkrock met uitstapjes naar sixties psychedelica en dat in volledige seventies bohémien stijl.

A Place To Bury Strangers’ sound is schatplichtig aan het geluid van bands als My Bloody Valentine en The Jesus & Mary Chain. De band shoegazet er bij luid volume op los en weet een ware wall of sound op te zetten. Getuige daarvan de barsten in de muur van de AB tijdens hun laatste Belgische doortocht.

Het Finse Le Corps Mince De Françoise is een fel uitgedost damestrio dat het makkelijkst om schreven wordt als een stelletje pop ravers. Denk aan gevestigde acts als Peaches, CSS of Chicks on Speed, maar dan verser en verfrissender dan de coupe aardbijen die u op dit moment aan het verorberen bent.

Expatriate zou je kunnen kennen als support van dEUS op hun laatste Vantage Point concerten. De groep verrast met een sound die naar eigen zeggen ergens tussen The Killers en INXS zou liggen. Hun laatste album werd ingeblikt met top producer John Goodmanson die eerder al werkte met een uiteenlopende lijst namen: Simple Plan, Death Cab For Cutie, Wu-Tang Clan...

www.pukkelpop.be

MEER OVER Pukkelpop