Openluchtfuif grootser dan ooit

De 22ste Openluchtfuif in Nieuwkerken vandaag wordt zo goed als zeker de meest succesvolle ooit. De organisatoren denken eraan om van de fuif in de toekomst een tweedaagse te maken.

jvandermosten

De Openluchtfuif in de schaduw van de watertoren in Nieuwkerken (Sint-Niklaas) is voor de Wase scholieren traditioneel het spetterend begin van de zomer. Vanuit alle hoeken van de regio zakken duizenden jongeren af naar De Schakel om er hun examenstress feestend uit te zweten.

Meer promotie

De Openluchtfuif is een samenwerking tussen de vier jeugdbewegingen van Nieuwkerken: Chiro, KLJ, KSA en scouts. Vorig jaar waren er zo’n 5.500 bezoekers, het jaar daarvoor zo’n 5.000. Vanavond worden er zelfs meer dan 6.000 fuifgangers verwacht.

De voorverkoop liep alvast als een trein. “Met het voorspelde topweer zal er meer volk afzakken, maar ook wij hebben hard gewerkt om meer jongeren te bereiken”, schetst hoofdorganisator Maarten Leeman.

“We hebben veel meer promotie gevoerd en we zijn meer aanwezig in de uithoeken van het Waasland: in Lokeren en Zwijndrecht bijvoorbeeld. We zitten bijna aan ons plafond, want er mogen eigenlijk maximaal 7.000 mensen op het terrein.”

Ouder publiek

Met een tent voor 18-plussers kon de Openluchtfuif de voorbije twee jaar al een ouder publiek aantrekken. “We willen ook heel graag nog een derde zone inrichten, speciaal voor 30-plussers, maar dan moeten we het terrein wat herschikken. Dat kan misschien een van de volgende edities."

"En we denken er ook aan om van de Openluchtfuif een tweedaagse te maken, met op zaterdag liveoptredens. Allicht komt dat er bij de 25ste editie, in 2012 dus. We hebben een succesformule, maar je moet wel vernieuwen om dat succes te behouden.”

Uurtje langer

Ook deze keer is er weer een enorme lichtbrug van negen meter hoog met een lasershow. Maar liefst tweehonderd vrijwilligers leiden alles in goede banen. Dit jaar mag de Openluchtfuif een uurtje langer duren, tot 4u. Er rijden ’s nachts ook gratis feestbussen naar alle gemeenten in het Waasland.

Joris VErGAUWEN

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio