Schotelantenne huurders moet weg van MGW

Twee bewoners van flats op de Kruisbaan moeten hun schotelantenne verwijderen.

Het bestuur van de Mechelse Goedkope Woning (MGW) heeft dat de huurders in een brief laten weten. De sociale huisvestingsmaatschappij is eigenaar van de gebouwen op de Kruisbaan en speelt met de maatregel in op klachten van buren.

Vlak voor het raam van de slaapkamer van een 87-jarige dame op de eerste verdieping was een schotelantenne geplaatst door een gezin dat op de zesde verdieping woont.

“Aan zes van de 24 appartementen kan je geen schotelantenne hangen. Op zich hebben wij geen problemen met antennes. Maar als de bewoners ’s nachts beginnen te prutsen aan dat toestel vinden wij dat het te ver gaat”, zegt een buurtbewoner.

MGW-voorzitter Alexander Vandersmissen (Open Vld) geeft de omwonenden gelijk. Hij vindt de klachten terecht. “Een dezer dagen moet de laatste antenne weg zijn. Als dat niet gebeurt, beginnen wij een procedure. Een van de huurders krijgt ook een waarschuwing."

“De conciërge had de bewoners over het probleem aangesproken. Ze werd op een zeer agressieve manier behandeld, en dat dulden wij niet. Wanneer de feiten zich herhalen, zeggen wij het huurcontract onmiddellijk op”, kondigt Vandersmissen aan.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio