Concertorganisator dreigt 300 miljoen te verliezen door dood Jackson

Fans wereldwijd rouwen om de dood van popicoon Michael Jackson, maar voor de Britse concertorganisator AEG Live kan het plotse heengaan van de 'King of Pop' ook een financieel drama betekenen.

jrosquin

AEG Live is het bedrijf dat de grote reeks van 50 concerten in de O2-arena zou organiseren. Die had op 13 juli van start moeten gaan. De concertreeks 'This is it' valt nu uiteraard in het water en het is nog lang niet duidelijk hoeveel miljoenen dollars het bedrijf aan haar neus voorbij ziet gaan en of de fans die zich een ticket aanschaften ooit iets van hun geld zullen terug zien.

300 miljoen verlies

De krant 'The Times' berekende dat AEG Live wel eens tot 300 miljoen pond (350 miljoen euro) schade zou kunnen lijden door de annulatie van de marathonconcertreeks.

Het Britse bedrijf wist het mega-initiatief ook niet te verzekeren, omdat geen enkel verzekeringsbedrijf het risico wilde nemen, gezien de erg wankele gezondheidssituatie van 'Wacko Jacko'.

De bijna 1 miljoen fans die een ticket wisten te verwerven zullen mogelijk eveneens verweesd achter blijven, al wordt er hier en daar over gesproken om de concerten te laten doorgaan met andere artiesten die dan een eerbetoon aan de overleden 'King of Pop' zouden brengen.