"Ze wist van niks meer, was totaal verweesd"

Op 28 april, de dag dat Marianne Dupon haar verliet, had onze journalist Marc De Swert nog een interview met Yasmine. “Ze was compleet verward, wist van niks meer.”

jvandermosten

“Yasmine zou op 17 mei als BV de Fortengordel in Edegem trekken. Op 28 april had ik met burgemeester Koen Snyders en Yasmine afgesproken voor een aankondigend interview in het fort van Edegem. Geheel tegen haar gewoonte kwam ze niet opdagen. Na tientallen telefoontjes van de burgemeester pakte ze ineens toch haar gsm op. Bleek dat ze de afspraak vergeten was.”

“Toen ze afkwam, was ze totaal verweesd en in de war. Ze wist eigenlijk van niks meer, was helemaal van de wereld weg. Er viel geen gesprek mee te voeren. Ze zag er ook heel slecht uit. Ik had een paar quotes nodig van Yasmine, maar zelfs dat bleek niet mogelijk. Toen we haar vertelden dat het de bedoeling was dat ze op 17 mei zou meefietsen, zoals allang was afgesproken, viel ze helemaal uit de lucht."

"Ze leek al haar voeling met de werkelijkheid kwijt. Omdat het allemaal zo lang duurde en onze fotograaf naar een andere opdracht moest, heb ik zelf de foto genomen. Om maar even te schetsen hoe verward ze was: Yasmine had een enorme donkere zonnebril op het hoofd. Ik heb haar zelf moeten vragen om die bril even af te nemen, ze had die reflex niet meer. Van poseren was geen sprake. Op de foto houdt ze haar bril nog achteloos in haar hand.”

"Op 17 mei, tijdens de Fortengordel, heeft ze zich twee uur voor haar acte de présence ziek gemeld. Op dat moment reageerde iedereen ontgoocheld, nu realiseer je je pas hoe diep ze zat.”

Reacties uit Edegem

Niemand had de dood van Yasmine zien aankomen. Ook Helena Moons niet, een van de laatste personen die met haar praatte. Zij werkt sinds jaar en dag in het tankstation op honderd meter van Yasmines huis in Edegem.

“Woensdagavond was ze hier nog. Ze gooide haar tank vol, kocht een pak sigaretten en haalde honderd euro af”, herinnert Helena zich. “Hilde kwam hier al jaren tanken. Op de dag dat zij en Marianne trouwden, zijn ze hier nog hun huwelijkskleren komen tonen. En toen hun dochtertje werd geboren, kwam ze me persoonlijk een geboortekaartje geven.”

Ook Helena zag dat de zangeres door een dieptepunt ging. “Sinds het nieuws van de scheiding oogde ze zo triest. Vroeger was ze altijd vrolijk. Ze had altijd een glimlach op het gezicht. De laatste maanden was het een en al somberheid. Je zag dat het niet goed met haar ging.”

Dat bevestigt de Edegemse burgemeester Koen Snyders ook. “Hilde had net besloten zich wat meer te profileren in onze gemeente. Want ze woonde dan wel in Edegem, toch had ze niet veel contact met de buurt. Dat wilde ze veranderen. Daarom had ik de laatste weken meer gesprekken met haar. We planden volgend jaar een 11 juliviering met Yasmine.”

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio