Bevelsoverdracht op Booms peterschip Albatros

Met veel officiële toeters en bellen is de bevelsoverdracht gehouden voor het Ready Duty Ship A996 Albatros van de Belgische Marine. Het peterschip van Boom krijgt Eerste Meester Chef Sven Saillé als nieuwe schipper.

jboey_fr

"Zo'n bevelsoverdracht gaat gepaard met een officiële plechtigheid. Aangezien Boom sinds 2006 peter is van het schip, mochten we als gastheer optreden", stelt burgemeester Patrick Marnef. Ook de Koninklijke Muziekkapel van de Marine was van de partij om op een zonovergoten Heldenplaats de bevelsoverdracht muzikaal te begeleiden. De officiële meter (marrain) van het schip, de Boomse Marcelle Lombaerts - Van den Bril, gaf eveneens present.

Eerste Meester Chef Frank Clauwaert stopt hiermee zijn varende loopbaan. Eerste Meester Chef Sven Saillé die hem opvolgt, is een geboren Oostendenaar waar hij nog steeds woont met zijn familie. De Albatros is een van de vijftien schepen van de Belgische Marine. Platform voor het 'Rampenplan Noordzee', visserijwachtcontrole, pollutiebestrijding en vernieting van springstoffen op zee zijn enkele van haar taken.

JB

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio