Safina: "Hopelijk zijn Kirsten en ik na zaterdag nog vriendinnen"

Zaterdag komt onze Kirsten Flipkens uit tegen de Russische nummer 1 van de wereld Dinara Safina. Geen gemakkelijke opdracht, maar gelukkig kunnen de twee het goed met elkaar vinden. Safina noemt Flipkens een "goeie vriendin".

ikerremans

"Hopelijk zijn we na de wedstrijd ook nog vriendinnen", grapt Safina. "Kirsten is een toffe meid. En soms gebeurt het nu eenmaal dat vriendinnen tegen elkaar moeten spelen in het WTA-circuit."

David tegen Goliath

"Ik onderschat Kirsten zeker niet. Zij heeft een goeie slag en heeft het in zich om nog beter te worden. Ze heeft gewoon de pech gehad dat ze een tijdje geblesseerd geweest is. Maar ik vind dat ze heel veel talent heeft."

“Als ik met één topper contact heb, dan wel Safina. We kennen elkaar al heel lang, want we zijn allebei van ’86", zegt ook Flipkens. "We speelden al tegen elkaar in Tarbes 11 jaar terug. Ik meen dat zij toen won met 6-4, 6-1. Wees gerust: zaterdag wordt het echt David tegen Goliath: we schelen 20 centimeter."

“Ik ga mezelf niet wijsmaken dat ik haar met 6-0, 6-0 zal kloppen. Maar het zou even stom zijn te zeggen dat ik geen kans maak. Ik zag Schiavone in de kleedkamers en ze zei mij al ‘Op gras weet je nooit’.”

MEER OVER Kirsten Flipkens

Meer sportnieuws