Hans Somers wil terugkeren naar België

Geen prettige tijden voor de Belgen bij Utrecht. Caluwé en Somers mogen vertrekken, terwijl Vandenbergh helemaal niet zeker is van zijn plaats.

jrosquin

De kans is heel groot dat Hans Somers, ex-Lierse, Utrecht gaat verlaten. De 31-jarige middenvelder staat voor een terugkeer naar ons land. “Ik wil inderdaad graag naar België”, bevestigt Somers. “Mijn toekomst bij Utrecht ligt nogal moeilijk omdat de club een verjongingskuur doorvoerde. Bovendien heb ik na vijf jaar Utrecht nood aan een nieuwe uitdaging. Ik heb net gebouwd in Aarschot en hoop dus op een club in België. Er zijn enkele contacten en Utrecht heeft beloofd dat het zal meewerken aan een transfer.”

Kansen krijgen

Ook Caluwé staat op het punt om te vertrekken. De 31-jarige middenvelder heeft nog één jaar contract en ging nog niet in op een voorstel tot contractverlenging van de club. “Er is één buitenlandse club die zich gemeld heeft”, aldus Foeke Booy, oudvedette van Club en technisch directeur bij Utrecht.

Kevin Vandenbergh krijgt dan weer een nieuwe kans in de Domstad, maar zeker van zijn plaats is de spits allerminst. Volgens het gezaghebbende tijdschrift Voetbal International zullen aanwinsten Van Wolfswinkel en Mulenga de voorkeur krijgen.

“Kevin zal zijn kansen krijgen”, aldus Booy. “Gelukkig voor hem hanteren we dit seizoen een tweespitsensysteem. Maar het is duidelijk dat de concurrentie vooraan heel zwaar wordt.” Ook de jonge Belg Dries Mertens en Nana Asare (ex-KV Mechelen) zitten bij Utrecht.

Steven TUYLS

Meer voetbalnieuws