Alexander McQueen ontwerpt kledingcollectie voor Puma

Alexander McQueen en Puma breiden hun samenwerking uit met de introductie van modieuze sportkleding voor het Najaar/Winter 2009. De lijn bestaat uit een complete collectie dames- en herenkleding en allerlei sportieve accessoires.

mgeysmans

Sinds het begin van hun samenwerking proberen Alexander McQueen en Puma de traditionele grenzen van sportmode te verleggen door de grenzen van vorm, functie en ontwerp uit te testen. In navolging van het succes van de schoenenlijn belooft de nieuwe kleding- en accessoirecollectie van Alexander McQueen en Puma een verdere uitwerking te worden van deze innovatieve creatieve visie.

"In de nieuwe collectie staat de metafoor 'Kracht' centraal. Bij sport gaat het om lichamelijke en geestelijke kracht en daarom proberen we met deze collectie 'kracht' op een innovatieve en onverwachte manier uit te drukken en over te brengen", aldus Puma in zijn persbericht.

Boksen

Naast de constante verwijzing naar 'Kracht' zal iedere seizoenscollectie ook een speciaal seizoensthema met betrekking tot sport hebben. Het seizoensthema van de najaar/wintercollectie 2009 is 'boksen', een sport waarin 'kracht' van lichaam en geest de essentie is, terug te zien in stijlen, kleuren en materialen. De op prestaties geïnspireerde sportmodecollectie maakt gebruik van ingenieus vakmanschap en superieure kwaliteitsstoffen voor de ontwikkeling van een stijlvolle en progressieve collectie kleding en accessoires voor mannen en vrouwen. Het visuele kenmerk van dit seizoen, de griffioen, die staat voor (innerlijke) kracht, is als grafische toepassing terug te vinden in de gehele collectie. De meest beeldende kenmerken van de debuutcollectie zijn innovatieve details zoals een ergonomische snit, vechtbandages, silhouetten en overlays.

MEER OVER Mode & Beauty