VS geschokt over exorcisme bij homo's

Een schokkende video van een ‘homo uitdrijving’ heeft in de Verenigde Staten voor heel wat ophef gezorgd. Bij de Amerikaanse kerkgemeenschap Manifest Glory Ministries tracht men de homoseksualiteit via exorcisme weg te jagen.

ikerremans

De beelden tonen hoe een 16-jarige jongen wordt vastgehouden door enkele volwassenen. De jongen heeft stuiptrekkingen terwijl een man roept: "Ik beveel je om zijn lichaam te verlaten."

Lucifer

En vrouw treedt hem bij. ”Trek het uit zijn keel. Jij homoseksuele duivel, we willen dat je naar buiten komt. Laat los, Lucifer.” Nadat de kerkgangers op de buik van de jongen beginnen te duwen, moet hij overgeven.

Belangenorganisaties voor holebi's willen dat de zaak grondig onderzocht wordt. Ze laten ook weten dat dergelijke uitdrijvingen geen uitzondering zijn.

Levensstijl

Patricia McKinney, leidster van de kerkgemeenschap, vindt niet dat ze de jongen kwaad berokkend hebben. “Wij hebben niets tegen homoseksuelen. Ik kan me alleen niet vinden in hun levensstijl.” Volgens McKinney is de jongen geen 16, maar 18 jaar oud.