Imam Taouil mildert woorden na hevig protest

Niet alleen N-VA en Vlaams Belang reageren kwaad op de oproep van imam Taouil aan moslimouders om hun kinderen niet naar de athenea van Antwerpen en Hoboken te sturen zolang het hoofddoekenverbod in voegen is.

jrosquin

Ook Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke (sp.a) vindt het een vergissing. Als gevolg van de hevige reacties heeft de imam inmiddels al wat gas terug genomen. Taouil pleit nu voor een 'symbolische actie' op 1 september. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De imam is hoedanook niet van plan om het hierbij te laten. "We bekijken nu hoe we deze beslissing ook juridisch kunnen aanvechten", stelt hij. Taouil wil alle wettelijke middelen gebruiken om het hoofddoekenverbod te voorkomen. Islammeisjes die gehecht zijn aan hun hoofddoek kunnen nu op bijna geen enkele school meer terecht, meent de imam.

Lees ook 'Antwerpse iman bewijst moslimmeisjes geen dienst, het standpunt van redacteur Paul Geudens

Concentratiescholen

Toch heeft Taouil begrip voor de beslissing van de twee athenea. Hij beseft immers dat die scholen immers concentratiescholen dreigen te worden omdat leerlingen met een hoofddoek elders geweerd worden.

N-VA en Vlaams Belang reageerden erg verbolgen op de oproep van de imam en ook minister Vandenbroucke vindt het een vergissing om een klimaat te creëren waarin kinderen worden aangemoedigd om weg te blijven van school. "Met zo'n houding kom je nooit tot overleg." Vandenbroucke herinnert er aan dat er in ons land nog steeds leerplicht bestaat.

MEER OVER Frank Vandenbroucke

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio