"Hij zal altijd de King of Pop blijven"

Heel de wereld reageert verbijsterd op de dood van Michael Jackson. Zijn collega's in de muziekwereld zijn bedroefd maar overladen hem met erg veel respect. "Ik kan niet stoppen met huilen", laat onder andere Queen of Pop Madonna weten.

ikerremans

"Ik was zo blij dat ik zijn show in Londen zou zien", zegt Britney Spears. "Tijdens mijn tournee in Europa zou ik overvliegen om hem te zien. Hij is al heel mijn leven een inspiratie voor mij en ik ben er kapot van dat hij er niet meer is."

Ambassadeur

"Ik ben in shock", aldus zangeres Céline Dion. "Michael Jackson is altijd mijn idool geweest. Het voelt aan zoals wanneer Kennedy en Elvis stierven."

"Ik vind geen woorden om te zeggen hoe diep bedroefd ik nu ben", liet Justin Timberlake weten op de website van de King of Pop. "We hebben een genie verloren en een echte ambassadeur - niet alleen van de popmuziek- maar van alle muziek. Ik zal de momenten die ik met hem deelde op het podium altijd koesteren."

Magie

Voor Beyoncé is het overlijden van Jackson "een tragisch verlies" op een "vreselijke dag". "De onvergelijkbare Michael Jackson heeft een grotere impact op de muziek gehad dan welke artiest dan ook in de geschiedenis van de muziek. Hij was magie. Hij zal altijd de King of Pop blijven."

"Ik kan niet stoppen met huilen", zei Madonna. "Ik heb Michael Jackson altijd bewonderd. De wereld heeft een van zijn groten verloren, maar zijn muziek zal altijd voortleven."

Lees ook: Michael Jackson: veertig jaar lang een wereldster

Lees ook: Het controversiële leven van 'Wacko Jacko'

Lees ook: Duizenden fans rouwen om hun King of Pop

Lees ook: Hartstilstand velt Michael Jackson (50)

Vastgoed

Jobs in de regio